Vraag ook het generatie rookvrij label aan.

Menu
  • 1 Huidige De checklist.
  • 2 Wie ben je?
  • 3 Voltooid

Gaat jouw eenheid voor rookvrij?

Dat mag de hele wereld weten! Het Generatie Rookvrij-label is een erkenning voor o.a. jeugdverenigingen die zich inzetten om kinderen en jongeren tegen tabaksverslaving te beschermen en rokers meer hulp aan te bieden om te stoppen met roken. Bovendien zet je jouw rookvrije terrein mee op kaart. 

Kan je alle vakjes aanvinken in onderstaande checklist? Dan pas ben je klaar om het label aan te vragen.

Zijn jullie er toch nog niet helemaal klaar voor? Bekijk dan zeker eens het stappenplan of vraag raad via [email protected].

De datum van invoering is bepaald. Onze eenheid wordt rookvrij. Als we rookzones voorzien, dan zijn deze in aantal beperkt en uit het zicht van kinderen. 
 

Deze zijn bij voorkeur vastgelegd in jullie regelement.
 
We laten iedereen weten wanneer de locatie rookvrij wordt en wat de nieuwe afspraken zijn. Zodat iedereen weet dat vanaf dan rookvrij de norm is.
We halen de asbakken weg van de plaatsen die rookvrij zijn en voorzien duidelijke signalisatie. (Bij toekenning van het label, krijgen jullie van FOS Nationaal sowieso wat signalisatiemateriaal cadeau).
 
We hebben een procedure afgesproken voor de handhaving. Rokers worden aangesproken en vriendelijk gevraagd niet in het zicht van kinderen te roken.